4 pers.
Ingredienser
500 g oksefilet
250 g grønne asparges, skåret i stykker
150 g sukkerærter
250 g tørrede hvede nudler
Marinade:
1 tsk. frisk revet ingefær
2 fed presset hvidløg
½ dl soya
½ dl sød sherry
2 spsk. sesamolie
Dressing:
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning
1 spsk. hvidvinseddike
3 forårsløg i skiver
2 spsk. olivenolie
1 spsk. ristede sesamfrø
Fremgangsmåde
Læg kødet i en stor skål med ingefær, hvidløg, soya, sherry og sesamolie. Bland det godt. Stil tildækket i 10 minutter.
Kog eller damp asparges og sukkerærter hver for sig, indtil de er netop møre. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand, lad dem dryppe af. Kog nudlerne, hæld vandet fra, skyl med koldt vand og lad dryppe af. Lad kødet dryppe af over en skål og gem marinaden. Steg kødet i olie i en stor stegepande indtil det er brunt på begge sider og gennemstegt efter ønske. Tag af panden og lad det hvile i 10 minutter. Skær det i tynde skiver.
Hæld marinaden i panden og lad den simre under låg i 2 minutter eller indtil den bliver tyk. Blandes med dressingen. Lige inden servering blandes kød, asparges, sukkerærter og nudler forsigtigt med marinadeblandingen, løg og sesamfrø.