ca. 75 stk.
Ingredienser
140 g pekannødder, groft hakkede
125 g blødt smør
150 g rørsukker
1/4 tsk. salt
1 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
6 spsk. valnøddeolie
Fremgangsmåde
Pisk smørret luftigt med en el-mikser. Hæld olien i og pisk, til du har en jævn masse. Tilsæt sukker, salt og æg, pisk rigtig godt og grundigt – stadig med el-mikser.
Bland bagepulver i melet og rør det så i dejen med en (træ)grydeske. Tilsidst tilsættes pekannødderne. Del dejen i 4 dele, som rulles til tykke ruller. Rul dem i perlesukker, pak dem ind i bagepapir og stil dem i køleskabet i mindst 6 timer, helst 1 døgn.
Tag 1 rulle ud ad gangen og skær dem i 1 cm. tykke skiver. Læg dem på bageplader og bag dem ved 190 grader – ikke varmluft – i 12-14 minutter, eller til de er gyldne i kanten.
Flyt dem over på en bagerist, hvor de køles helt af. Når de er helt kolde, op bevares de i tætsluttende kagedåse.